Vállalati betekintő

Az Ongropack Kft. 1993. Október 1-én alakult a BorsodChem Zrt leányvállalaként. Termelő tevékenységét 1994. január 2-án kezdte meg, PVC kemény és PVC lágyfólia gyártással és értékesítéssel. Tulajdonosi döntés alapján 1996. július 1-től egyesült a szintén 100%-s BorsodChem tulajdonban lévő Poly- Platt Kft-vel. Társaságunk tevékenységi köre így bővült a PVC lemezek gyártásával és feldolgozásával és értékesítésével. Az Ongropack megalakulása óta több nagy értékű technológiai fejlesztést hajtott végre, a gyártókapacitását megtöbbszörözte.

A 2009. év izgalmas változásokat hozott a cég életében. Sikeres kivásárlását követően magyar tulajdonú céggé alakult és dinamikus növekedésnek indult mind a hazai, mind az export piacokon. Stratégiai céljává vált, hogy a következő öt évben a közép-kelet európai régió meghatározó műanyagipari vállalatává fejlődjön. Mára termékei 90%-át exportálja, emellett biztos beszállítója a legjelentősebb hazai gyógyszergyáraknak is.

Elhelyezkedés 

Társaságunk a BorsodChem Rt. telephelyén belül, Kazincbarcikán helyezkedik el, a területet és az épületeket bérli a ZRt-től.